2013. február 23., szombat

Masni Gyűrű:)

Amire szükség van: süthető gyurma, gyűrűalap, pillanatragasztó, kés
1. lépés: Veszünk egy kisebb darab gyurmát, és hosszú henger alakot formázunk belőle, mint gyerekkorunkban a gilisztát…


2. lépés: Ezt a gilisztát egyenletesre lelapítjuk. Célszerű a gyurma alá alufóliát tenni, így biztosan nem tapad le.


3. lépés: Az így kapott csíkot 4 részre szeljük, egy hosszabbra és 3 rövidebbre (az arányokat ld. a képen).


4. lépés: A hosszabb szakasznak behajtjuk az egyik felét középre, úgy hogy egy kis rés maradjon.


5. lépés: A másik felét is behajtjuk. Középen óvatosan összenyomkodjuk.


6.1. lépés. Az egyik kisebb szakaszt függőlegesen a masnink közepére fektetjük.


6.2. lépés: A két kilógó végét rányomjuk a masni oldalára.


7.1. és 7.2. lépés: A másik kettő kisebb csíkot a masnink hátuljára tesszük, finoman rányomkodjuk, úgy hogy a többi ne deformálódjon.




8. lépés: A masni “száraiba” V-alakot metszünk késsel.


9. lépés: 130 °C-on, kb. 10 percig sütjük. (Előmelegített sütőben 5 perc is elég)

10. lépés: Miután kihűlt, pillanatragasztóval (érdemes valami jobb minőségűt vásárolni, pl. uhu) a gyűrű alaphoz rögzítjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése