1. lépés: Veszünk egy kisebb darab gyurmát, és hosszú henger alakot formázunk belőle, mint gyerekkorunkban a gilisztát…
2. lépés: Ezt a gilisztát egyenletesre lelapítjuk. Célszerű a gyurma alá alufóliát tenni, így biztosan nem tapad le.
3. lépés: Az így kapott csíkot 4 részre szeljük, egy hosszabbra és 3 rövidebbre (az arányokat ld. a képen).
4. lépés: A hosszabb szakasznak behajtjuk az egyik felét középre, úgy hogy egy kis rés maradjon.
5. lépés: A másik felét is behajtjuk. Középen óvatosan összenyomkodjuk.
6.1. lépés. Az egyik kisebb szakaszt függőlegesen a masnink közepére fektetjük.
6.2. lépés: A két kilógó végét rányomjuk a masni oldalára.
7.1. és 7.2. lépés: A másik kettő kisebb csíkot a masnink hátuljára tesszük, finoman rányomkodjuk, úgy hogy a többi ne deformálódjon.
8. lépés: A masni “száraiba” V-alakot metszünk késsel.
9. lépés: 130 °C-on, kb. 10 percig sütjük. (Előmelegített sütőben 5 perc is elég)
10. lépés: Miután kihűlt, pillanatragasztóval (érdemes valami jobb minőségűt vásárolni, pl. uhu) a gyűrű alaphoz rögzítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése